Over Wolfram

Stilte

Of ik nu een training aan een groep geef of mensen individueel begeleid, het vertrekpunt van mijn begeleiding ligt altijd bij mindfulness en compassie. Het van binnen stil mogen worden, met compassie te proeven wat er hier en nu gaande is. Te mogen veranderen, waar dat mogelijk is. Anders te leren omgaan met de dingen die niet veranderbaar zijn. De eigen wijsheid hierin te ontwikkelen en vrij te worden. 

Als trainer is het mijn doel om een ruimte van vertrouwen en wederzijds respect te creëren. Waarin het met en van elkaar leren in een ontspannen sfeer mag plaatsvinden en er óók gelachen mag worden. Waarin nieuwe ervaringen opgedaan mogen worden en het geleerde een plaats krijgt in het leven van alledag. 

Als coach heb ik respect voor de eigenheid van elk mens. Het geeft mij vreugde, je te ondersteunen bij de ontwikkeling van je mogelijkheden. Je te mogen begeleiden bij het vinden van je eigen authentieke antwoorden op de vragen die bij je leven. 

De ups en downs in het leven hebben mij geleerd, dat elke wolk ook een gouden randje heeft. Dat elke tegenslag, elk 'falen' ook kansen biedt voor een nieuw begin en een positieve ontwikkeling, ook al wordt dat vaak pas achteraf duidelijk.

 

Mindfulness

Mindfulness beoefening is voor mij een cadeau van onschatbare waarde. Antwoorden komen tot mij door van binnen stil te worden. Ik heb meer compassie met mezelf en mijn omgeving en ervaar elke dag weer de bevrijding van gewoon mezelf mogen zijn met alles wat er is. Dat ik anderen mag begeleiden op hun weg naar meer innerlijke vrijheid geeft me veel voldoening en vervult me met dankbaarheid. Elke keer weer. 

Tijdens mijn studie filosofie kwamen angsten en stemmingswisselingen als ongewenste gasten in mijn leven. In de jaren die volgden werd ik er regelmatig door uit balans gebracht. Ten slotte zat ik rond de eeuwwisseling opgebrand thuis. Toen ben ik in aanraking gekomen met Vipassana meditatie, de meditatievorm waaruit de mindfulness training is voortgekomen. Tijdens een 10-daagse stilte-retraite heb ik de heilzame werking van aandacht-training zelf mogen ervaren. 

Sindsdien is het een deel van mijn leven geworden. Ik doe dagelijks mijn mindfulness oefeningen en ga jaarlijks op Vipassana retraite. Waar ik vroeger altijd beren op de weg zag, ga ik nu de uitdagingen van het dagelijks leven aan. Toen mijn retraitebegeleider, Frits Koster, mij vroeg: “Mindfulness trainer worden, is dat niet iets voor jou?”, hoefde ik niet lang na te denken. En omdat ik burn-out, faalangst, piekeren en somberheid zelf ervaren heb, kan ik je vanuit herkenning begeleiden. 

Het cadeau van mindfulness ligt ook voor jou klaar om uitgepakt te worden. Waar wacht je op?

Wolfram Meyer

- 19 jaar ervaring met Mindfulness -

- 19 jaar ervaring als Procesbegeleider -

- Gecertificeerd Trainer & Coach -

- VMBN-lid, Categorie 1 -

- Toegewijd -

- Bevlogen -